تحقیقات علمی نشان میدهد فلفل قرمز که عمدتاً بهخاطر ترکیب فعال «کپسایسین» مشهور است، تأثیر قابلتوجهی بر کاهش خطر مرگ زودهنگام و بهبود کیفیت زندگی دارد. بر اساس مطالعهای در مجله BMJ (۲۰۱۵) که دادههای بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال چینی را طی ۱۰ سال دنبال کرد، مصرف مرتب ادویههای تند—بهویژه فلفل قرمز—با کاهش ۱۴ درصدی مرگومیر کلی و ۱۳ درصد کاهش مرگ ناشی از بیماریهای قلبی–عروقی مرتبط بود.

۶ فواید فلفل قرمز بر سلامتی
- بهبود متابولیسم و کنترل وزن
- کپسایسین در فلفل قرمز با افزایش مصرف انرژی (تا حدود ۵۰ کیلوکالری در روز) و کاهش اشتها، به کاهش ذخیره چربی کمک میکند.
- سلامت قلب و عروق
- مصرف فلفل قرمز با کاهش سطح کلسترول LDL و تریگلیسیرید، گردش خون را روان میکند و ریسک سکته و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- خواص ضدالتهابی و تسکین درد
- کپسایسین بهعنوان یک مسکن موضعی در کرمها و پلاسترهای درد نیز کاربرد دارد و در کنترل آرتریت و دردهای عصبی مؤثر است.
- تقویت سیستم ایمنی
- فلفل قرمز منبع غنی ویتامین C و آنتیاکسیدانهاست که به مبارزه با رادیکالهای آزاد و تقویت دفاع بدن در برابر عفونتها کمک میکند.
- پیشگیری از برخی سرطانها
- آنتیاکسیدانها و کپسایسین میتوانند از جهش سلولی جلوگیری کرده و مطالعات آزمایشگاهی نقش آنها را در مهار رشد سلولهای سرطانی نشان دادهاند.
- کاهش درد قاعدگی
- چندین پژوهش (از جمله در Phytotherapy Research) اثبات کردهاند که ۲ تا ۳ گرم زنجبیل روزانه به تأمین تسکین درد قاعدگی نزدیک به داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی کمک میکند.
میزان مصرف و روشهای ساده گنجاندن فلفل قرمز در رژیم
- افزودن پودر فلفل قرمز یا فلفل خشکشده (۱ تا ۲ گرم) به سوپ، سالاد و خورشت
- دم کردن دمنوش فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری پودر فلفل را در آب جوش ریخته و پس از ۵–۱۰ دقیقه صاف کنید
- ترکیب با روغن زیتون یا سسهای خانگی: چند پر فلفل خردشده را در سُس سالاد یا ماریناد گوشت قرار دهید
- مصرف فلفل دلمهای قرمز خام یا پخته، برای جذب ویتامین C و آنتیاکسیدان بیشتر
با رعایت مصرف روزانه فلفل قرمز و توجه به دوز مناسب، میتوانید از اثرات ضدالتهابی، بهبود متابولیسم و تقویت قلب و ایمنی بهرهمند شده و طبق دادههای معتبر تا ۱۰ سال به طول عمر خود اضافه کنید.

لعیا آزاده
من فارغالتحصیل رشته رسانه و ارتباطات هستم و از همان دوران دانشگاه به پتانسیل فضای مجازی و رسانههای دیجیتال برای تولید محتوا علاقهمند شدم. فعالیت حرفهای خودم را از سال ۱۳۹۷ با مدیریت یک وبلاگ و شبکههای اجتماعی برای یک برند کوچک آغاز کردم. پس از کسب تجربه در زمینه تولید محتوای دیجیتال و بازاریابی، اکنون به عنوان دبیر سرویس محتوای دیجیتال در یک مجله اینترنتی شناختهشده فعالیت میکنم. تلاش من این است که با بهرهگیری از روندهای جدید، محتوایی جذاب و تعاملی برای مخاطبان تولید کنم.